0 0
Laad meer artikelen

OPITEC heeft het: Accessoires voor creatieve vormgeving met verschillende knutseltechnieken

Het creatief vormgeven is erg populair in de pedagogische wereld, omdat het gevoel voor materialen, vormen en verhoudingen worden getraind. Er zijn veel knutseltechnieken! De meeste zijn zeer geschikt voor groepswerk. Wij bieden u het juiste knutselmateriaal voor elke techniek: of het nu gaat om papierscheppen, Japans boekbinden of bijenwasplaten - hier vindt u alles voor uw projecten!

Kleien & Modelleren

Al vanaf de eerst klassen van de basisschool is kleien een educatief onderdeel. Iets maken van klei prikkelt de verbeelding, omdat de kinderen volledig vrij zijn in het ontwerp. Wij hebben draaiklei, speciale schoolklei, de populaire SIO-2 PLUS® klei, brandhulpmiddelen en boetseergereedschap. Wij hebben klei in verschillende kleuren en kwaliteiten. BOTZ glazuren en engobes ronden deze reeks af.

Modelleren met ovenhardende boetseerklei

Met Doodle Clay, FIMO® soft of FIMO® effect boetseerklei kunt u gemakkelijk grappige figuren tevoorschijn toveren. Modelleer en versier fotolijsten, deurbordjes, windlichten en andere decoratieve objecten en accessoires. Alledaagse objecten kunnen worden omgetoverd tot individuele designstukken! U kunt ook kralen modelleren voor het maken van persoonlijke sieraden. FIMO-klei is bijzonder gemakkelijk te verwerken en verkrijgbaar in vele felle kleuren, die u zelfs met elkaar kunt mengen. Bovendien wordt FIMO® gekenmerkt door een hoge vormstabiliteit na uitharding.

Modelleren met aan de luchthardende boetseerklei

Naast de FIMO ovenhardende klei bieden wij ook aan de luchthardende soorten klei zoals FIMO®air aan. Wij hebben in het assortiment FIMO®air  light, Fimo® air basic, Fimo® air natural en modelleer massa met beton- en granietoptiek. Kies gewoon de juiste variant voor uw behoeften. Voor het modelleren met boetseerklei raden wij de hoogwaardige klei van Becks Plastilin aan. Het voordeel van aan de luchthardende klei: Snel goede resultaten te behalen! Omdat er geen verdere verwerkingsstappen nodig zijn voor het uitharden, kan aan de luchthardende klei van Creall, FIMOair, efaplast of Deco & Lifestyle ook eenvoudig met andere materialen worden gecombineerd: Met brillen, wiebelogen, knopen, chenilledraad of knutseldraad kunnen fantasierijke figuren worden gecreëerd. Tip: ons nieuwe kneed beton is ook ideaal om mee te kleien, vormen, modelleren en uitsteken!

Gieten: kleine kunstwerken van beton of andere gietmassa's

Voor uw gietobjecten heeft u gietmassa nodig. Afhankelijk van wat u wilt maken kunt u kiezen uit universele reliëfgietmassa’s van OPITEC, Artepur of Raysin, gietzeep, creatief beton en sieraad beton. Afhankelijk van de gewenste giettechniek bieden wij u ook de juiste accessoires zoals meng- of smeltpotten aan. De gietvormen voor het gieten met gips, giethars, gietzeep, creatiefbeton of kaarsen was kunt u flexibel gebruiken. De meeste gietvormen zijn ook geschikt voor het modelleren. Onze siliconenvormen zijn grotendeels geschikt voor levensmiddelen en kunnen ook gebruikt worden voor bakken en chocolade.

Een echte blikvanger: zepen met labels om te gieten

Voor het gieten van zeep is het het beste om glycerine gietzeep te gebruiken. Hiervoor heeft u zeepverf, geparfumeerde olie en uitsteekvormen of gietvormen nodig. Tip: Uw gemaakte zeepjes krijgen een geweldig handgemaakt karakter als u mooie labels in de mallen doet voordat u gaat gieten! Van badzout, badbal extract, zeepklei of zeepkorrels en met behulp van een badbal vormer kunt u zelf badballen maken. Zelfgemaakte zeepjes, badzout en badballen zijn altijd een leuk cadeau-idee!

Kaarsen gieten en versieren

Voor communie, de sfeer en familiefeesten is het erg populair om zelf kaarsen te maken. Hier vindt u een grote keuze aan blanco kaarsen, bijenwasplaten en wasplaten in vele kleuren, was motieven om te versieren en andere accessoires voor het ontwerpen van uw individuele kaarsen. Als u de kaars ook zelf wilt gieten, gebruik dan kaarsparaffine, kaarsenwas of gelwas en smelt deze in een wassmeltpot. Kleur de massa's vervolgens in met gekleurde waspigmenten zoals u dat wilt. Vergeet niet de lont van de kaars te plaatsen! Hier vindt u kaarsenlonten in verschillende diktes, smeltkroezen en vele andere accessoires voor het gieten van kaarsen of het dompelen van kaarsen.

Mozaïeken

Wij bieden u een zeer grote keuze aan mozaïekstenen gemaakt van verschillende materialen: glasmozaïek, acrylmozaïek, schervenmozaïek, schelpmozaïek, parelmoermozaïek, keramiek mozaïek, porseleinmozaïek, Tiffany mozaïek, millefiori mozaïek en crackle mozaïekplaten. Natuurlijk vindt u ook de juiste accessoires voor uw mozaïekkunstwerk, zoals lijm, voegspecie, mozaïektang, pincet en nog veel meer. Tip: Ontdek onze complete mozaïek creatieve sets, die exclusief verkrijgbaar zijn bij OPITEC!

Meer ideeën, tips en instructies voor het creatief vormgeven vindt u in onze geselecteerde boeken of de exclusieve OPITEC-knutselhandleidingen!