0 0
Laad meer artikelen

OPITEC heeft het: Leerplan georiënteerd materiaal voor technisch onderwijs

Onderwerp Robotica - Eerste stappen naar programmering

Robotica wordt een steeds belangrijker onderwerp in de informatica. Als je robots wilt programmeren en drones wilt bouwen in de klas, raden we het open source model Makeblock aan. De Makeblock mBot Ranger 3 in 1 Robot Kit biedt leerlingen vanaf 12 jaar een intuïtieve kennismaking met robottechnologie, elektronica en Arduino programmeren. Wij hebben tal van andere Makeblock artikelen en uitbreidingssets voor de Makeblock Airblock Drone, wat een snelle wisseling tussen drone en luchtkussen mogelijk maakt. Maar wij bieden ook hoogwaardige robot- bouwpakketten aan voor jongere kinderen: met Engino STEM Robotics en de UBTECH Jimu Robots kunnen kinderen van de basisschool op een speelse manier hun eerste programmering leren. 

OPITEC-bouwpakketten - snel succes in het technisch onderwijs

Veel van onze bouwpakketten worden uitsluitend door OPITEC aangeboden. In nauwe samenwerking met externe pedagogen hebben wij ons eigen OPITEC-bouwpakket programma ontwikkeld. Dit betekent dat het werken met de handen, de technisch basiskennis en het spelenderwijs leren, hand in hand gaan. Door het maken van kleine praktische voorwerpen zoals bureaubenodigdheden, krukjes, cd-standaarden, klokken, smartphone-oplaadstations of vogelhuisjes, leren de leerlingen verschillende materialen kennen en leren ze tegelijkertijd een breed scala aan technische vaardigheden. 

Bevordering van vaardigheden en bekwaamheden

Het werken met de handen is een goede voorbereiding op de latere beroepsopleiding. Al deze vaardigheden kunnen worden geleerd en getraind met de OPITEC-bouwpakketten: plannen, bouwen, boren, zagen, schuren, aftekenen, verzinken, lijmen, schroeven, vijlen, plakken, snijden, buigen, nieten, slijpen en solderen. Er wordt gewerkt met materialen zoals hout, acrylglas, kunststof, aluminium en andere metalen. Teamwork en probleemoplossend vermogen worden ook gestimuleerd.

Onze bouwpakketten zijn altijd gebaseerd op de actuele leerplannen

Ons assortiment is afgestemd op verschillende onderwijsniveaus: basisschool groep 1 - 8 en voortgezet onderwijs niveau 1 en niveau 2. De onderwerpen van de bouwpakketten zijn leerplangericht en didactisch voorbereid en zijn daarom uitstekend geschikt als lesmateriaal. Alle bouwpakketten komen overeen met de didactische specificaties en technische normen. Er zijn richtlijnen maar ze geven de leerlingen ook genoeg ruimte voor hun eigen creatieve oplossingen. Dit maakt het leren leuk!

Kennis begrijpen en ervaren

Met onze bouwpakketten kunnen de leerlingen volledig functionele modellen maken en verschillende soorten aandrijvingen leren kennen. De functionele modellen zijn ook erg populair bij hobbyisten met een technische interesse! U vindt er bouwpakketten voor voertuigen, boten, raketten en vliegtuigen.

Elk bouwpakket bevat alle benodigde materialen en een gedetailleerde bouwhandleiding. U kunt de bouwhandleiding hier op de site als PDF-document bekijken en downloaden. Voor sommige pakketten zijn er ook video's beschikbaar waarin de functionaliteit en het montageproces worden gedemonstreerd. Er is altijd ruimte voor uw eigen creatieve oplossingen. Dit wekt enthousiasme op voor technologie! 

De PLUS van de OPITEC Plus-Line

Met de bouwpakketten van de OPITEC Plus-Line gaan we nog een stap verder: Naast de bouwhandleiding ontvangt u ook een compleet pakket, dat een uitstekende ondersteuning biedt voor bij de les. Elk artikel in de OPITEC Plus-Line bevat vier ondersteunende modules:

  • een functionerend model
  • nog beter gevisualiseerde stap-voor-stap handleiding
  • seen ondersteunende video
  • en een uitgebreide werkmap voor de leerlingen

Aan de slag met OPITEC Easy-Line

De vereenvoudigde OPITEC Easy-Line serie is al beschikbaar voor jongere kinderen vanaf 6 jaar. Dankzij de geprefabriceerde componenten zijn slechts enkele basisgereedschappen nodig. De montage is hier veel gemakkelijker. Zeer eenvoudig: uitpakken - monteren - klaar!

Constructie en experimentele bouwpakketten 

OPITEC biedt geselecteerde bouwpakketten van metaal en kunststof aan, evenals experimentele pakketten met educatieve ondersteuning. U vindt er klassieke constructie systemen van Eitech en bouwpakketten van Fischertechnik, die speciaal voor praktijkscholen zijn ontwikkeld. De variabele bouwpakketten van Engino Inventor en Engino STEM zijn multifunctioneel. Net als bij het Lego-principe kunnen verschillende modellen worden gereproduceerd. Maar Engino levert ook bouwpakketten op het gebied van mechanica, fysica, zonne-energie en robotica.